Kickboksing

Tren kickboksing hos Fighters Gym Oslo på Mortensrud.

Kickboksing

Kampsportansvarlig Shahid Rasool startet å trene kickboksing i 1980 hos tidligere verdensmester Omar Salhi. Han har lang fartstid innen kampsport og kickboksing. Shahid Rasool har siden 2013 undervist i kickboksing på Partner gym i Oslo.

Hovedinstruktøren i Kickboksing er Khalid Allachmir. Khalid har trent kickboksing siden 1986. Han startet sin treningskariere hos tidligere verdensmester i fullkontakt Omar Salhi. Senere fra 1990 har han trent hos Oslo Thaiboksing klubb. Han har også trent boksing på bokseklubben Fagen 26. Khalid gikk flere titalls kamper både i thaiboksing og boksing. Han avsluttet sin karriere som ubeseiret.

Kickboksing er en kampsport med elementer både fra boksiing og karate. Sparketeknikkene er hentet fra karate, mens slagteknikk og bevegelsesmønster (fotarbeid) er hentet fra boksing, dette gjør kickboksing til en veldig effektiv treningsform. Kickboksing er lett å lære, og de fleste velger treningen for å holde seg i god form. Det er også muligheter for de som ønsker å gjøre noe mer ut av treningen, som blant annet sparring og deltakelse på stevner.
Kickboksing byr på mange fordeler: Kondisjon, styrke, smidighet, koordinasjon, balanse, konsentrasjon, utholdenhet, presisjon og styrke.
Kickboksing kan utøves i fire forskjellige former: Semikontakt, fullkontakt, lettkontakt, kata. K-1, low kick.