Yoga

Ashtanga Yoga er en fysisk krevende yogastil, hvor pust, bevegelse og meditasjon forenes.

Yoga

Ashtanga Yoga er en fysisk krevende yogastil, hvor pust, bevegelse og meditasjon forenes. Ashtanga Yoga passer i prinsippet for alle. Man trenger ingen forkunnskaper. Stilen er basert på flere tusen år gamle skrifter og tradisjoner.
 
Det er en effektiv og utmerket form for trening, som gir økt kroppsbevissthet, løser opp spenninger, gir styrke, smidighet, energi og et rolig sinn. Det helhetlige perspektivet og dets positive effekter har gjort Ashtanga yoga veldig populær de siste årene.
 
Ashtanga Yoga-prinsippet baserer seg på en serie “Primary Series” bestående av ca. 50 stillinger/øvelser (asanas). Rekkefølgen av stillingene er nøye sammensatt. Hver asana forbereder for neste, og hvis man har tillit til denne disiplinen og praktiserer regelmessig vil man etterhvert høste fruktene av sin praksis.
 
Et viktig kjennetegn ved Ashtanga Yoga er vinyasa-prinsippet. Vinyasa betyr synkronisert pust- og bevegelsessystem, og bidrar til en dynamisk flyt mellom hver stilling. Ashtanga Yoga er delt inn i nybegynner, medium og øvede og åpent nivå.
 
Hos Fighters Gym Oslo: I denne timen praktiserer vi hovedsaklig Ashtanga på den tradisjonelle måten sammensatt av endel kampsport utøyninger.
Vi i gruppen begynner sammen, men praktiserer i hvert vårt tempo.
Det blir mer rom for å lære asanas/stillinger detaljert fra instruktøren, og muligheter for flere justeringer og individuell hjelp.
 
Denne timen passer til alle nivåer.